Buiten meterkast

Het komt tijdens de bouwfase steeds vaker voor dat u als bouwbedrijf problemen ondervindt met de aansluitingen van de nutspartijen. MEKA heeft hiervoor de oplossing!

Op het moment dat de begane grondvloer ligt, komt er een complete meterkast welke bestand is tegen vocht. Na het in elkaar zetten van de buiten-meterkast kan deze met de kraan op de juiste plaats worden gezet. De meterkast hoeft u alleen nog te verankeren aan de ruwe vloer, zodat deze niet kan omvallen. Het nutsbedrijf en de installateur kunnen direct al beginnen voordat de bouw van het casco van de woning staat en de woning wind en waterdicht is.

Plaatsing van de meterkast

Bij het monteren van de meterkast moet erop gelet worden dat kozijn met deur gemakkelijk en zonder schade te verwijderen is.

Als de spuiter de wanden en plafonds van de woning heeft afgewerkt, wordt het kozijn met de deur en de plafondplaat weggehaald en vervangen door het “verdiepingshoge” prefab meterkastfront met één of twee zijwand-panelen (voor tegen de reeds geplaatste multiplex zijwanden). De meterkast is klaar voor oplevering.

Retourneren statiegeld kozijn

Het statiegeld kozijn met deur wordt tijdelijk door u opgeslagen totdat deze door MEKA wordt opgehaald. Nadat het statiegeld kozijn met deur is gecontroleerd op gebreken en/of schade wordt deze na aftrek van eventuele “herstel”-kosten aan u gecrediteerd tegen de vooraf afgesproken prijs.

Voordelen
✔️ Stroom, water en gas ( stadsverwarming ) kan vrijwel direct uit de meterkast gehaald worden. Dit scheelt een bouwaansluiting en daarmee ook kosten.

✔️ Voor het nutsbedrijf zit er bij het monteren niets in de weg.

✔️ De nutsaansluitingen worden vroeg gerealiseerd zodat u snel kunt beginnen met stoken, waardoor het vocht sneller uit de woning is.

✔️ Door gebruik te maken van een z.g. “statiegeld kozijn met deur” wordt de prijs van totale meterkast aantrekkelijker.
De buiten meterkast voldoet aan de richtlijnen van NEN 2768+A1:2018.